maandag 6 april 2009

Graffetti


Kerk brengt paasboodschap door graffiti

De Delftse kerk Levend Water heeft zondag zich uitgeleefd met graffiti. In de Prinses Irenetunnel – de slagader van Delft - heeft de kerk een enorme beschildering aangebracht waarmee de paasboodschap wordt gevisualiseerd. Vorig jaar konden Delftenaren gratis naar de bioscoop waar de paasboodschap door de film The Passion werd overgebracht. Christelijk Gemeente Levend Water zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie te delen die passen bij deze tijd.



De graffiti beschildering is gemaakt door Arend Maatkamp (26) uit Rotterdam en Matthijs Reis (31) uit Den Haag. Arend Maatkamp: “We hebben hiermee de paasboodschap op een zo opvallend mogelijke manier willen uitbeelden."

Leon Korevaar legt uit waarom Levend Water gekozen heeft voor deze muurschildering: “Tijdens Goede Vrijdag herdenken wij dat Christus voor onze zonde is gekruisigd. Na drie dagen is Hij uit de dood opgestaan. Wat Hij voor ons heeft betekend, hebben wij met deze muurschildering willen uiten. We hebben gekozen om dit op een vernieuwende en aansprekende manier te doen.”



De kerk gebruikt vernieuwende manieren om het evangelie bekend te maken. Zo deelt de kerk ook gratis paraplu’s uit met een verwijzing naar www.waaromeengratisparaplu.nl. Ook stelde de kerk zich eerder dienstbaar op door tijdens het EK Voetbal haar kerk open te stellen voor de buurt, zodat zij gezamenlijk voetbal konden kijken.


Morgen in het AD en de Telegraaf.
Vanmiddag interv. met grootnieuwsradio en morgen om 9.45 op KRO radio (98.8)

5 opmerkingen:

Lian zei

echt zwaar vette actie Leon!!!!

Unknown zei

hehe, eindelijk weer een entry.
En gelijk een goeie! Wat een mooie actie. Zeker top-geinspireerd Leo(n).

Arend // Joax.GG zei

Graffetti? die had ik nog niet eerder gezien :-P haha..
ik vind het echt geweldig dat we dit hebben mogen doen. Het staat vandaag in het Nederlands Dagblad en het Algemeen dagblad..

en we worden vanmiddag geïnterviewd door de NOS voor een jongerenprogramma ofzo

Sam of Saam zei

Heel erg vet, respect!

treinreiziger zei

Ik vond het leuk om het persbericht te schrijven, zeker als er iets mee gedaan wordt. Maar vooral leuk idee!

Hildebrand