maandag 18 mei 2009

Gratis naar de film


Op zaterdag 6 juni wordt de film Amazing Grace getoond op het grote filmdoek van voormalig bioscoop Apollo. En dit geheel gratis! Maar er is nog meer... gratis popcorn, gratis kinderbioscoop met een film die tegelijk gedraaid wordt tijdens de middagvoorstelling.
En voor de allerkleinste zelfs een gratis crèche.

Een heerlijk middagje uit voor het gehele gezin of een gezellige filmavond voor alleen volwassenen.

En u bent van harte welkom! Dus reserveer direct!


Locatie: Hermestraat 65

Tijden: 16.00 uur en 20.00 uur
Zaal is 30 min voor aanvang open.

De film is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

MEER INFO www.gratisbios.nl
De Film

Amazing Grace

Het lied dat de wereld inspireerde
De film Amazing Grace is niet alleen een prachtige film, die afspeelt in het Engeland van de 19e eeuw, dit is het waargebeurde verhaal over de man die streed tegen de afschaffing van de Britse slavenhandel.

William Wilberforce, gespeeld door Ioan Gruffudd, was 21 jaar toen hij verkozen werd tot het "House of Commons" ( Engelse Tweede Kamer). In diezelfde periode werd zijn goede vriend, William Pitt the Younger, op vierentwintigjarige leeftijd gekozen tot premier, de jongste premier die Engeland ooit had. Pitt vroeg William Wilberforce te strijden voor de afschaffing van de slavenhandel.

Samen met een aantal medestrijders hield hij een campagne tegen de slavernij. Dit werd hem niet in dank afgenomen. Slavenhandel was een economische kwestie en zelfs al wilde men dat de medemens rechtvaardig werd behandeld, toch wilde niemand er geld voor inleveren. De Britten in Engeland zagen immers niet wat er gebeurde op de slavenboten en op de plantages aan de andere kant van de wereld. William toonde de mensen welke mensonterende taferelen plaatsvonden. Zijn strijd tegen onrechtvaardigheid kostte hem bijna alles.

1 opmerking:

Petra Stolk zei

ik kom naar alle 2 de voorstellingen als jij meegaat 12 juni naar het onwijs gave avond concert van Michael W. Smith :D:D